Националното съвещание на ДСБ даде мандат на председателя Атанас Атанасов да води

...
Националното съвещание на ДСБ даде мандат на председателя Атанас Атанасов да води
Коментари Харесай

Йордан Иванов : Правим обединение на добрите сили, за да разрешим политическата криза в държавата

Националното заседание на ДСБ даде мандат на ръководителя Атанас Атанасов да води диалози за предизборна коалиция във формат " Демократична България " - " Продължаваме промяната ". Това разгласи зам.-председателят на ДСБ Йордан Иванов в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

" По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай ", отговори Иванов на въпроса за какво обединенията не са се обединили по-рано. По думите му българските жители чакат влизане в Шенген и еврозоната, както и правосъдна промяна и повишение на благосъстоянието им.

" Това е обединяване точно на тези положителни сили, с цел да може да се позволи политическата рецесия в страната и положителните хора, тези които желаят промяна, да вървим напред ".

Демократична България в границите на една такава коалиция ще бъде позиционирана вдясно, като поръчител за 3% недостиг, за пропазарна мощ и облекчения за бизнеса, съобщи Иванов.

" Един необятен фронт на европейски сили би подсигурил излизане от политическата рецесия в страната ", счита той.

Според него ГЕРБ саботират влизането в еврозоната, проваляйки съвещанията на икономическата комисия в Народното събрание, където се разискват промени в Кодекса по застраховането. Определи като " литературни съчинения " обвиняванията на Бойко Борисов, че Политическа партия и Демократична България са " обрали страната " и го прикани да подаде сигнал в прокуратурата, в случай че има доказателства за изказванията си.

Той разяснява и износа на оръжие за Украйна.

" Демократична България " имаше ясна позиция в остарелия кабинет. Щеше да е по-добре да бяхме изпратили оръжие от името на българската страна. Държавата трябваше да подкрепи Украйна още предходната година. Какво са правили частно-правни субекти, е радикално друг диалог ".

Демократична България и Политическа партия занапред стартират договаряния и по тази причина още не е говорено за депутатски листи, само че по думите на Йордан Иванов целите са по-важни от личностите. На въпрос има ли ДСБ доверие в ръководителя си Атанас Атанасов и би трябвало ли той да бъде заменен поради вътрешните брожения в партията, Иванов отговори:

" Първо, ген. Атанасов пое партията отвън Народното събрание и през днешния ден получи мандат да води договаряния за това да станем първа Политическа партия в нова коалиция. На второ място, аз почитам всяко непознато мнение вътре в партията, само че не го разбирам, тъй като не се прави по този начин. Самият аз съм критик на някакви процеси в партията и съм останал, с цел да я трансформирам от вътрешната страна, а не да пущам провокативна информация в медиите ", посочи Йордан Иванов.

Подготвя се обща декларация на партиите по отношение на нападението над Христиан Пендиков в Охрид, а Демократична България е излязла с ясна позиция още първоначално - че не толерира актове на принуждение, изключително в случай че те са на етническа основа, уточни още Йордан Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР